IMEI cihazı nedir? Kayıt yapılmayan yurt dışı iPhone’lar için kayıt süresini uzattırmanın yolu
Yurt dışı telefon veya yurt dışı iPhone alanlar, 120 günlük sürenin sonuna geldiğinde cihazı kullanamıyor. Bu tip durumda ise telefonun pasaporta kayıt edilmesi gerekiyor. Ancak son dönemde bir cihaz popüler oldu ve vatandaşlar akın akın alıyor. Peki IMEI cihazı nedir, iPhone’ların IMEI kayıt süresini uzattıran cihaz güvenilir mi?

Türkiye’de artan vergiler ve döviz kuru nedeniyle akıllı telefon dahil hiçbir teknolojik ürünü almak artık kolay değil. Kabul edelim bundan on yıl öncesine kadar çoğumuzun bütçesi amiral gemisi bir telefon almaya yetiyordu. Ancak pandemi sonrasında yaşanan çip krizi ve birçok ekonomik etken, telefon almayı zor bir duruma getirdi. Bununla birlikte vatandaşlar çareyi yurt dışı telefonlarda bulmaya başladı.

Biliyorsunuz yurt dışından satın alınan telefonların bazıları yasal olmayan yollarla kayıt ediliyor. Ancak resmi olarak e-Devlet sistemi üzerinden pasaport ile kayıt yaptırılması tavsiye ediliyor. Fakat güncel IMEI kaydının fiyatının 45 bin TL bantlarında olması nedeniyle tüketiciler farklı yollarla kayıt yaptırıyor. IMEI kayıt süresi dolan iPhone’lar için ise piyasada “IMEI Cihazı” adı verilen bir ürün satılıyor.

Fiyatı 5-10 bin TL arasında değişiklik gösteren bu cihazdan birkaç tane var. 120 günlük IMEI kayıt süresi dolan ve operatör servisi kapanan vatandaşlar, IMEI cihazı satın alarak ömür boyu şebeke alabiliyor. Peki IMEI cihazı nedir ve ne işe yarıyor? Yurt dışı telefonlarda IMEI cihazı kullanmak yasal mı? İşte bilmeniz gereken her şey!

IPHONE’LARDA IMEI CİHAZI NEDİR?
Android telefon kullanıcıları genelde bir yolunu bularak yazılım yükletip server kayıt yaptırarak IMEI kayıtlarını gerçekleştiriyor. Ancak iPhone’lar, açık kaynaklı olmayan iOS işletim sistemi nedeni ile hiçbir şekilde kayıt edilemiyor. Daha önceden server kayıt yöntemi ile IMEI süresini uzatmak mümkün olsa da, BTK tarafından bu sistem de kapatılmış durumda.
Mayıs ayına girerken binlerce yurt dışı telefon kullanıcısının IMEI’si kapandı ve şebekeleri servis dışı kaldı. Fakat piyasada satılan minik bir cihaz, sadece SIM kart takılarak iPhone’lara ömür boyu şebeke verebiliyor. Tabii ki bizler yasal yoldan kayıt yaptırmanızı tavsiye etmekle birlikte, bu tür cihazlara çok da güvenmemeniz gerektiğini belirtelim. Peki IMEI cihazı nereden alınır, ne kadar süre kayıt uzatıyor?

IMEI CİHAZI İLE IPHONE KAYIT SÜRESİ NE KADAR UZATILIR?
Pek çok telefoncunun da satışını gerçekleştirdiği bu cihazlara sim kartlarınızı takarak ömür boyu şebeke alabilirsiniz. Telefonlarınızın yanında taşımanız gereken bu cihazlar, arama başta olmak üzere bir telefonda hangi iletişimi kullanıyorsanız ihtiyacınızı karşılıyor.

IKOS K7, IMEI SORUNUNU ÇÖZÜYOR
Yurtdışından getirilmiş fakat imei kaydı yapılmadığı için kapanmış ve kullanılamayan cihaz sahipleri için uygundur. ikos k7 ile kapanmış olsa bile telefonunuzu anında tüm özellikleri aktif olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

İmei kaydı başkası tarafından yapılmış olduğu için sadece kaydı yapan kişinin adına alınmış simkartları çalıştıran bir telefon alıp kullanmak isteyenler için uygundur. hemen kendi hattınızı takarak başkası adına dahi kayıt yapılmış olsa da kullanmaya başlayabilirsiniz.
Tek telefonu olup çok fazla hattı aynı telefonda kullanmak isteyenler için uygundur, telefonunuzda bulunan numaraların yanında 2 adet de ikos k7 içine takacağınız sim kart ile tek telefonda 4 ayrı numarayı aynı anda kullanma imkanına sahip olabilirsiniz.
iPad veya iPod sahibi olup bu cihazı telefon gibi kullanmak isteyenler için uygundur. ikos k7 cihazı ister iPad ister iPod ile eşleştirip 2 hattı aktif bir telefon gibi kullanabilirsiniz. Telefon görüşmelerini kayıt altına almak isteyen kişiler için uygundur. Günümüz işletim sistemlerinde ister iOS olsun ister Android olsun yazılımlar görüşmelerin kayıt yapılmasına izin vermemektedir, ikos k7 ile yaptığınız görüşmeleri baştan sona ses kaydı şeklinde kaydedip saklayabilirsiniz. Cihazın güncel fiyatının 7 ila 8 bin bantlarında olduğu söyleniyor.